NOVOSTI

Izborno-izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Ivanca

Uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, dana 07.05.2021. godine u Kino dvorani Ivanec (POU „Đuro Arnold“) održana je izborno-izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Ivanca.

Uz podnošenje izvješća za prošlu, prezentirani su i planovi za tekuće godinu, te je predložen novi Statut kojeg je bilo potrebno uskladiti sa novim Zakonom o vatrogastvu.
Potrebno je napomenuti da je zbog pandemije sam rad Društava unutar Zajednice bio sveden na aktivnosti samo operativnih članova, pa je tako prošle godine bilo otkazano i održavanje gradskog vatrogasnog natjecanja, kao i druge zajedničke aktivnosti svih DVD-ova u Zajednici. Plan rada Zajednice i njezinih članica u ovoj godini ovisit će o epidemiološkoj situaciji, te je izražena nada da će se sve polako dovesti u normalu.
Sva izvješća i planovi, kao i novi Statut jednoglasno su prihvaćeni.
Budući da je sjednica bila i izbornog karaktera, razriješeni su dosadašnji dužnosnici Zajednice, te su izabrani novi, na mandat od 5 godina. Tako je za novog predsjednika Zajednice izabran Zdenko Đuras, za zapovjednika Zajednice Ivan Putarek, za zamjenika predsjednika Zvonko Videc, te za tajnika Davor Đuras. Uz dužnosnike izabrani su i članovi Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora i Odbora za odlikovanja.
 
Na kraju sjednice, članovima Zapovjedništva iz proteklog mandata, su dodijeljena odlikovanja za njihov rad i zalaganje u vatrogastvu na nivou Zajednice.