NOVOSTI

Opremanje za godinu 2021.

U srijedu 24. ožujka 2021. održana je 104. sjednica Zapovjedništva Vatrogasne zajednice grada Ivanca.

Razmatran je prijedlog izvješća o radu Zajednice za 2020. godinu, analiziran početak 2021. godine, iznijete su informacije o aktualnoj situaciji i aktivnostima u sljedećim mjesecima. Sudionicima sjednice prezentiran je rad nedavno nabavljenog kompresora za punjenje boca aparata za zaštitu dišnih organa zrakom i obavljena je edukacija za rad.
Glavna točka dnevnog reda bila je primopredaja opreme nabavljene prema Planu opremanja za 2021. godinu. Radi se o opremi neophodnoj za rad vatrogasnih društava s područja grada.

 

Zbog postavljenih visokih uvjeta za sigurnost rukovatelja pri radu, kao i u svim drugim profesijama, ona je i znatno skuplja od opreme slične njoj koja se koristi svakodnevno. Sredstva u proračunu u visini od 100 tisuća kuna na inicijativu gradonačelnika odobrilo Gradsko vijeće što je dio projekta opremanja koji traje već nekoliko godina.
Vatrogasci zahvaljuju članovima Vijeća, gradskim službama i gradonačelniku što podržavaju obnovu opreme u društvima te time brinu za sigurnost onih koji u slučaju nesreće spremno pristižu u pomoć.